W ostatnią środę marca w szkole odbył się Dzień Warzywno – Owocowy podczas, którego królowały jabłko ifasola. Panie kucharki w tym dniu przygotowały pyszną zupę fasolową, a na deserdzieci otrzymywały jabłka. Na korytarzu szkolnym została wykonana gazetka, z której można było wyczytać wiele ciekawych informacji natemat wartości odżywczych jabłek i fasoli. Samorząd szkolny w tym dniurozprowadzał wśród chętnych uczniów jabłka. Wprzedszkolu dzień ten był okazją, byprzypomnieć naszym podopiecznym jak ważną rolę w diecie każdego człowieka odgrywają warzywa i owoce. Dziecipodczas zajęć zorganizowanych wykazały się szeroką wiedzą na temat korzyścipłynących ze spożywania owoców i warzyw. Poznały wartości odżywcze bohaterówdnia oraz jakie potrawy można z nich wykonać. Wypowiadały się również na tematich kształtu, koloru, ale najwięcej radości sprawił przedszkolakom quiz„warzywno – owocowe zgadywanki”. Na zakończenie dzieci wykonały pracęplastyczną - ozdobiły sylwety jabłka i grochu według własnego pomysłu. Prace zostaływyeksponowane na tablicach na korytarzu przedszkolnym.
Święto jabłka i fasoli - marzec 2017Album ze zdjęciami Google+ - „Święto jabłka i fasoli - marzec 2017” |